Ikea is een bekend merk voor betaalbaar en stijlvol meubilair en accessoires. Maar wist je dat je met een beetje creativiteit en handigheid ook prachtige en unieke meubelstukken en accessoires kunt maken? In dit artikel delen we enkele DIY-projecten met IKEA meubels en accessoires.

DIY plantenstandaard met IKEA Satsumas ladder

De IKEA Satsumas ladder is oorspronkelijk bedoeld voor het opbergen van planten, maar je kunt er ook een mooie plantenstandaard van maken. Verf de ladder in een kleur die past bij je interieur en plaats er vervolgens potten op. Je kunt de potten op verschillende hoogtes plaatsen voor een speels effect. Zo heb je een unieke plantenstandaard die ook nog eens ruimtebesparend is!

IKEA Kallax kast als TV-meubel

De IKEA Kallax kast is een populaire keuze voor het opbergen van boeken, speelgoed en andere spullen. Maar wist je dat je er ook een geweldig TV-meubel van kunt maken? Plaats de kast horizontaal en bevestig er planken aan voor de TV en accessoires zoals een soundbar of spelcomputer. Het grote voordeel van deze DIY is dat je veel opbergruimte hebt voor al je andere spullen.

DIY nachtkastje met IKEA krukje

Een simpel krukje van IKEA kan worden omgetoverd tot een stijlvol nachtkastje. Verf het krukje in een kleur naar keuze en plaats er vervolgens een houten plank bovenop. Hierop kun je dan een lamp, boeken, bril of telefoon plaatsen. Zo heb je een persoonlijk en praktisch nachtkastje.

DIY kapstok met IKEA plank

Met de IKEA plank Knoppäng kan je een unieke en stijlvolle kapstok maken. Bevestig haken op de plank en bevestig het geheel aan de muur. Zo heb je een praktische opbergplek voor jassen en tassen die ook nog eens een echte eyecatcher is.

IKEA Rast kast als dressoir

De IKEA Rast kast is een onopvallende kast van onbehandeld hout. Maar met een beetje verf en handigheid maak je er een prachtig dressoir van. Verf de kast in een kleur die bij je interieur past en bevestig nieuwe handgrepen. Eventueel kan je ook nog houten planken aan de binnenkant bevestigen voor extra opbergruimte.