Ben je op zoek naar een goedkoop alternatief voor een dressoir, maar wil je ook een uniek meubelstuk in huis hebben? Waarom zou je dan niet zelf een dressoir maken van een IKEA Rast kast? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je van een simpele Rast kast een prachtig en functioneel dressoir maakt.

Stap 1: De voorbereidingen

Om te beginnen heb je natuurlijk een IKEA Rast kast nodig. Deze kast is verkrijgbaar bij IKEA voor een betaalbare prijs. Verder heb je nodig: schuurpapier, houtlijm, een verfroller, verf in de kleur van jouw keuze, handgrepen en eventueel een zaag en extra planken als je de kast wilt uitbreiden.

Stap 2: De kast in elkaar zetten

Volg de instructies van IKEA om de kast in elkaar te zetten. Dit is het makkelijkste gedeelte van de DIY.

Stap 3: Schuren en voorbereiden voor het verven

Schuur alle oppervlaktes van de kast licht op. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht. Maak de kast vervolgens goed schoon en laat hem drogen voordat je gaat verven.

Stap 4: Het verven

Verf de kast met de verfroller in de kleur van jouw keuze. Zorg ervoor dat je de verf goed verdeelt en geen plekken overslaat. Breng de verf in dunne lagen aan en laat deze goed drogen tussen elke laag. Herhaal dit totdat de kast de gewenste kleur heeft.

Stap 5: Handgrepen bevestigen

Boor gaten voor de handgrepen op de gewenste plekken en bevestig de handgrepen met schroeven.

Stap 6: Optioneel: Uitbreiden van de kast

Als je meer opbergruimte nodig hebt, kun je de kast uitbreiden met extra planken. Meet de binnenkant van de kast op en zaag de planken op maat. Bevestig de planken met houtlijm en laat deze drogen.

En voilà, je hebt nu je eigen unieke dressoir gemaakt van een simpele IKEA Rast kast. Door de kast te verven en handgrepen toe te voegen, past het perfect bij jouw interieur en kun je het gebruiken om spullen op te bergen en te tonen.

Tip: Experimenteer met verschillende kleuren en handgrepen om de kast nog meer te personaliseren.