Als je je hotelkamer binnenstapt is het eerste wat je vaak bekijkt, de badkamer. De ruimte en de luxe die een badkamer heeft in een hotel zouden we thuis ook graag willen hebben. Gelukkig kan dat. Met de volgende tips kun je je eigen badkamer ook omtoveren tot een badkamer die hetzelfde gevoel geeft als in een hotel. 

Rust, luxe en eenheid

Een badkamer vol kleren, overal shampoo en andere cosmetica zul je in een hotel niet snel aantreffen. Belangrijk is dus, hou vooral je badkamer zo leeg mogelijk. Een breed en groot wastafelmeubel, kast voor je handdoeken en een nis in je inloopdouche muur kan hierbij helpen om je spullen goed op te kunnen ruimen. Wat ook handig kan zijn, een haakje voor je kleding, zo houdt je dit ook netjes en tref je geen kleding meer aan op de grond. 

Kies voor een ligbad of inloopdouche met regendouche

Een groot ontspannen ligbad of een heerlijke ruime inloopdouche met een regendouche, dat tref je vaak aan in een hotel badkamer. Dit wil je thuis dus ook graag. Een regendouche met verschillende waterstralen, een bubbelbad of een infrarood paneel in je doucheruimte, het kan allemaal in een hotel badkamer. 

Stem elementen op elkaar af

Om een mooi geheel en een luxe uitstraling te krijgen in je badkamer is het belangrijk om alle elementen goed op elkaar af te stemmen. Je kunt hierbij denken aan het materiaal waar je kranen van gemaakt zijn. Heb je een wastafel, douche en bad? Zorg dan dat deze kranen allemaal van dezelfde materialen gemaakt zijn en dezelfde uitstraling hebben. Zorg ook dat je badkamermeubels allemaal in dezelfde kleur en stijl zijn zodat alles goed op elkaar aansluit.

Nog niet toe aan een complete verbouwing?

Ben je nog niet toe aan een complete verbouwing in je badkamer, maar wil je toch graag die luxe sfeer van een hotel badkamer, dat kan. Met een aantal kleine aanpassingen kun je toch een hotel badkamer creëren. Dikke en zachte handdoeken of een heerlijke badjas kunnen al een wereld van verschil maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een andere, ronde, luxe spiegel ophangen met een brede, gouden rand. Dit heeft meteen een hele luxe uitstraling aan je badkamer.