Ben jij toe aan een nieuw interieur, dan is het logisch dat je je als eerste gaan oriënteren op basis van de verschillende stijlen welke er zijn. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat iedere stijl zo haar eigen kenmerken heeft en op basis daarvan wel of niet voldoet aan je wensen en eventuele eisen. Een populaire stijl van dit moment is de industriële woonstijl. De woonstijl kenmerkt zich met name door het gebruik van industriële items, zoals metaal, robuust hout en natuurlijk ook grijze en betonlook achtige kleuren. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe stijl voor jouw woonkamer? Dan is deze stijl zeker iets om over na te denken. Omdat het niet voor iedereen duidelijk is hoe je deze stijl het beste kunt toepassen, hebben we een aantal handige tips voor je.

Kies voor de juiste materialen

Wanneer je aan de slag gaat met je interieur en je huidige interieur wilt ‘omtoveren’ tot een industrieel interieur, dan is het belangrijk goed te kijken naar het type materialen dat je gebruikt. Materialen die vaak worden gebruikt in een industrieel interieur zijn onder andere beton, metaal, baksteen, hout en leer. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen in hoeverre je bepaalde materialen extra naar voren wilt laten komen. Zo heb je de keuze uit bijvoorbeeld één industriële lamp als eyecatcher in de woonkamer of dat je kiest voor meerdere soortgelijke lampen op meerdere plekken.

Het kleurgebruik

Deze woonstijl kenmerkt zich uiteraard niet alleen door het gebruik van robuuste en stoere materialen. Ook het kleurgebruikt speelt hierbij namelijk een essentiele rol. Veelgebruikte kleuren binnen de industriële look zijn met name grijs, zwart en ook bruin. Afhankelijk van de keuze voor de vloer, gordijnen en meubels, mag je het geheel gerust afstylen met wat meer kleur. Zo is een kleurrijk schilderij bijvoorbeeld een goede manier om het geheel wat te kunnen breken. Uiteraard bepaal jezelf in hoeverre je kleur wilt toevoegen en kun je er ook voor kiezen het geheel daadwerkelijk grijs, zwart en bruin te houden. Let bij het gebruik van bruin wel op dat dit niet de overhand neemt. Bruin is namelijk ook een populaire kleur bij een vintage interieur en dat wil je natuurlijk niet met elkaar verwarren.