Wil jij je interieur veranderen en houd je van strak, maar niet teveel? Dan is een minimalistisch een absolute aanrader! Zoals de naam al doet vermoeden, kenmerkt deze stijl zich met name door het minimalistische. Dit wil zeggen dat er weinig tot geen accessoires aanwezig zijn en ook de meubels beperkt zijn. Waar we bij de meeste woonstijlen juist zien dat er wordt gekozen voor allerlei aankleding rondom de meubels, zien we dat binnen deze stijl niet. Wil jij weten hoe je ook met een minimalistisch interieur sfeer en warmte kunt creëren? Wij vertellen het je!

Gebruik neutrale kleuren

Belangrijke bij het creëren van een minimalistisch interieur zijn de kleuren. Kies hierbij voor een neutraal kleurenpalet, waarbij het aan te raden is om te kiezen voor de kleuren wit, zwart, grijs en beige. Meubels en accessoires worden vaak uitgekozen op basis van hun vorm en functie en moeten uiteraard ook passen bij de rest van de ruimte. Een te grote bank is natuurlijk niet bepaald handig bij deze woonstijl. Ook wordt er binnen de minimalistische stijl extra ingezet op de keuze voor hoogwaardige materialen. Dit gezien het feit er natuurlijk maar beperkt gebruik wordt gemaakt van meubels en accessoires. Hetgeen wat je dan gebruikt, moet ook van toegevoegde waarde zijn uiteraard.

Meubels binnen een minimalistisch interieur

Meubels binnen een minimalistisch interieur zijn vaak strak en functioneel, met een eenvoudig en tijdloos design. Populaire meubels zijn onder andere lage banken en stoelen met strakke lijnen en een neutrale kleur. Ook tafels en kasten met een minimalistisch design doen het goed. Omdat ook verlichting een belangrijke rol speelt binnen eigenlijk iedere woonstijl, wordt er ook bij deze woonstijl aandacht aan besteed. Zo zie je vaak dat er wordt gekozen voor een wat grotere opvallende lamp, die niet alleen praktisch is, maar ook direct een decoratieve invulling geeft aan het geheel. Kies je voor accessoires, ga dan voor één eyecatcher en houd het verder beperkt tot wat kleine toevoegingen. Waar je normaal zou kiezen voor een vaas gecombineerd met waxinelichthouders of kandelaar, laat je deze twee laatstgenoemde nu achterwege. De vaas daarentegen mag dan wel worden voorzien van wat extra sfeer in de vorm van een prachtige droog, zijde of vers boeket.