De Scandinavisch interieurstijl is er niet één die je vaak ziet. Waar de welbekende enorme keten met de grote gele letters op de gevel uit ditzelfde gebied komt, zien we toch dat dit een stijl is die wel steeds meer aan populariteit weet te winnen. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door een lichte en luchtige uitstraling, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Het doel is om een gezellige en warme sfeer te creëren, waarbij functionaliteit en eenvoud centraal staan. Hoe je dit doet en welke meubels en ook kleuren hier het beste bij passen, vertellen we je in dit artikel.

Het kleurgebruik

Belangrijke elementen van een Scandinavisch interieur zijn onder andere lichte kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol. Bij wol moet je denken aan een vloerkleed, maar ook kussen die zijn gemaakt van wol. Dit zorgt in combinatie met het hout voor een sfeervol en warm geheel. Ook het gebruik van veel groen in de vorm van planten is binnen de woonstijl een absolute must. Zo kun je kiezen voor een prachtige grote kamerplant. Niet alleen draagt dit bij aan de sfeer van je interieur, maar heeft het met de luchtzuiverende werking ook een praktische toegevoegde waarde aan het geheel. Uiteraard bepaal je volledig zelf of je kiest voor één of meerdere planten. Vaak is dit afhankelijk van de grote van de woning en je eigen smaak.

Scandinavische meubels

Meubels bepalen voor een groot deel de look en feel van je huis. Dat geldt dus ook bij een Scandinavisch interieur. Meubels die hierbij bij uitstek voor geschikt zijn, zijn vaak eenvoudig en functioneel, met strakke lijnen en een minimalistisch design. Populaire meubels zijn onder andere lichtgekleurde banken en stoelen met een comfortabele ‘zit’, tafels en kasten van licht hout en lampen met een eenvoudig en stijlvol design. Kortom, deze stijl kenmerkt zich met name door de lichte kleuren, het minimalistische qua inrichting en ook natuurlijke materialen. Al deze ingrediënten maken het dat een Scandinavische woonstijl steeds meer in trek is. Niet alleen vanuit decoratief oogpunt, maar ook vanuit een stuk bewustwording van het steeds belangrijkers wordende duurzaamheidsverhaal.