Is het thuis tijd voor een ander interieur? Dan is strak modern een absolute aanrader. Een strak modern interieur kenmerkt zich voornamelijk door de minimalistische uitstraling, waarbij er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen, geometrische vormen en neutrale kleuren. Het doel is om een rustgevende en serene sfeer te creëren, waarbij de aandacht wordt gevestigd op de essentie van de ruimte en de objecten die erin staan. Concreet houdt dit in dat het niet volstaat met allerlei verschillende soorten woonaccessoires, maar er heel bewust wordt gekozen voor een relatief lege ruimte, enkel gevuld met een aantal eyecatchers.

De juist meubels

Meubels die perfect passen binnen dit type interieur, zijn met name eenvoudige meubels met strakke lijnen. Dat wil zeggen een tweezits bank zonder rare vormen. Uiteraard is het aan jezelf in hoeverre je binnen deze woonstijl wilt gaan, maar wel is het belangrijk te kiezen voor strakke lijnen. Dit laat je vervolgens niet alleen doorwerken in je meubels, maar ook in je accessoires. Waar veel mensen denken aan kunst, is dit binnen een modern interieur vaak niet het geval. Uiteraard is een abstract schilderij daarentegen wel weer een prachtige toevoeging, maar een bronzen beeld met allerlei uitstulpingen is dan weer niet geheel passend. Vind je alleen maar strakke lijnen net iets teveel van het goede? Dan kun je het geheel wel wat ‘breken’ door te kiezen voor een grote ronde vaas op tafel of ronde bijzettafels.

Kleurgebruik

Naast de juiste keuze voor meubels, is het ook belangrijk te kijken naar het gebruik van kleuren. Binnen deze minimalistische stijl zijn namelijk felle kleuren niet geheel op z’n plaats. Kleuren die vaak worden gekozen zijn wit (RAL 9001) of gebroken wit (RAL 9010). Om het geheel wat te breken, is een pastelkleur wel geschikt. Let hierbij wel op dat je dit met mate toepast en dus niet een volledige muur in deze kleur saust. Ook behang is overigens een prachtige toevoeging. Door te kiezen voor een deel van een muur in een bepaald patroon, zul je zien dat dit de volledige look en feel van je woning veranderd. Dus ben je toe aan iets nieuws? Dan is deze woonstijl er zeker één om over na te denken als je het ons vraagt!