Het aanrecht is vaak het middelpunt van de keuken en wordt veel gebruikt bij het bereiden van maaltijden. Het is dan ook belangrijk dat het er leuk en aantrekkelijk uitziet. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor het inrichten van jouw aanrecht.

Tip 1: Houd het opgeruimd

Een opgeruimd aanrecht oogt meteen een stuk leuker. Zorg dus dat je alleen de noodzakelijke spullen op het aanrecht hebt staan en berg de rest op in kastjes en lades. Een handig trucje is om te kiezen voor een paar mooie opbergpotten of -bakken waar je bijvoorbeeld je keukengerei in kwijt kunt. Zo blijft het overzichtelijk en creëer je tegelijkertijd een mooie eyecatcher.

Tip 2: Kies voor mooie accessoires

Kies voor mooie accessoires om je aanrecht mee op te vrolijken. Denk aan een kleurrijke waterkan, een leuke theedoek, een mooie fruitschaal of een paar mooie kruidenplantjes. Zorg er wel voor dat de accessoires niet te veel ruimte innemen op het aanrecht, zodat er nog voldoende werkruimte overblijft.

Tip 3: Maak gebruik van wandplanken

Een andere manier om je aanrecht leuk in te richten is door gebruik te maken van wandplanken. Hier kun je bijvoorbeeld mooie kopjes, borden of kruidenpotjes op kwijt. Het voordeel van wandplanken is dat je niet alleen extra opbergruimte creëert, maar ook meteen een gezellige sfeer neerzet in de keuken.

Tip 4: Speel met kleuren

Een kleurrijk aanrecht oogt meteen vrolijk en gezellig. Kies bijvoorbeeld voor een aantal felgekleurde accessoires zoals een citruspers, een theepot of een fruitschaal. Of ga voor een kleurrijke tegelwand achter het aanrecht. Durf te experimenteren en kies voor kleuren die bij jou en je keuken passen.

Tip 5: Vergeet de verlichting niet

Verlichting kan een grote rol spelen bij het inrichten van je aanrecht. Kies voor sfeervolle lampen die het aanrecht goed verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld een paar mooie hanglampen boven het aanrecht hangen, of kiezen voor LED-strips onder de wandplanken. Met de juiste verlichting creëer je niet alleen sfeer, maar maak je het ook makkelijker om te koken en bakken.