Wil je je tuin een industriële look geven? Een industriële tuin is stoer en robuust, maar tegelijkertijd ook gezellig en sfeervol. In deze blog geef ik je tips over hoe je van je tuin een industriële tuin kunt maken.

Accessoires

Accessoires zijn belangrijk voor de sfeer in je tuin. Bij een industriële tuin kun je denken aan accessoires van metaal, zoals metalen lantaarns, hanglampen en plantenbakken. Ook kun je kiezen voor accessoires van hout in combinatie met staal of beton. Kies voor accessoires met een ruwe uitstraling, zoals accessoires met lasnaden of roestplekken.

Kleuren

Een industriële tuin kenmerkt zich door het gebruik van stoere en robuuste materialen en kleuren. Denk aan kleuren zoals grijs, zwart en donkergroen. Het gebruik van deze kleuren zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere muren in je tuin te schilderen in een industrieel kleur, zoals betonlook of roestkleur.

Meubelen

Ook meubelen spelen een belangrijke rol bij het creëren van een industriële tuin. Kies voor meubelen van robuuste materialen zoals staal, beton en hout. Bijvoorbeeld een stoere picknicktafel van steigerhout in combinatie met een metalen bankje of een stalen tuinset. Het gebruik van meubelen van natuurlijke materialen zoals hout geeft de tuin een warme uitstraling.

Planten

In een industriële tuin passen stoere planten zoals grassen, bamboe, en cactussen. Deze planten passen goed bij de industriële uitstraling van de tuin. Combineer deze planten met betonnen plantenbakken of houten plantenbakken met een metalen frame voor een industriële look.

Verlichting

De juiste verlichting kan een groot verschil maken in de uitstraling van je tuin. Bij een industriële tuin passen metalen lantaarns, hanglampen of spots. Plaats deze op strategische plekken in de tuin om een sfeervolle verlichting te creëren.

Conclusie

Met de juiste accessoires, kleuren, meubelen, planten en verlichting kan je jouw tuin transformeren tot een stoere en sfeervolle industriële tuin. Denk aan materialen zoals beton, staal en hout voor de meubelen en accessoires, en kies voor stoere planten. Met deze tips kun je aan de slag om je eigen industriële tuin te creëren.