De lente is weer begonnen en we kunnen weer gaan genieten in de tuin. Ieder jaar vinden wij het weer een uitdaging om de tuin op te fleuren en sfeervol te maken, want eigenlijk willen wij ieder jaar wel weer iets nieuws in de tuin hebben. Of dat nu planten zijn, nieuw meubilair of ja; wat anders eigenlijk? Daarom zijn we op zoek gegaan naar 3 ideeën om je tuin sfeervol te maken, zodat je zelf weer heerlijk kunt genieten in je eigen tuin. Of dat nu alleen is om lekker ontspannen een boekje te lezen of juist om met de buren, vrienden of familie lekker in je tuin te dineren en te borrelen. Met meer sfeer in de tuin worden al deze dingen leuker! Laten we kijken naar de drie ideeën die we hebben gevonden. 

Koop een tuinhaard!

Je kent het idyllische gevoel wel in de winter. Lekker bij een knapperend haardvuurtje je warm maken en de woonkamer een boost in sfeer geven. Dat kan ook in de tuin met een tuinhaard! Met bijvoorbeeld Schanskorf tuinhaarden haal je een prachtige tuinhaard in de tuin die niet alleen enorm sfeervol is door het knisperen van brandend hout, maar ook in de late uurtjes als het wat kouder wordt en heerlijke warmte afgeeft. 

Zonne-verlichting:

Een van de eenvoudigste manieren om een warme sfeer in je tuin te creëren, is door gebruik te maken van zonne-verlichting. Deze verlichting komt in verschillende vormen, zoals lantaarns, tuinlampen en lichtslingers, die je gemakkelijk in je tuin kunt plaatsen. Overdag laden ze op door zonne-energie te absorberen en ’s avonds zorgen ze voor een zachte, uitnodigende gloed. Plaats ze langs paden, rondom bloemperken of op het terras om een betoverende ambiance te creëren die perfect is voor avonden buiten met vrienden en familie.

Verticale tuinen

Verticale tuinen zijn niet alleen een slimme manier om ruimte te besparen, maar ze voegen ook een vleugje groen toe aan zelfs de kleinste buitenruimtes. Overweeg om een verticale tuinwand te creëren met behulp van hangende plantenbakken, een klimrek of zelfs gerecyclede pallets. Vul ze met een mix van bloeiende planten, kruiden en siergrassen om een levendig en kleurrijk accent toe te voegen aan je tuin. Deze groene muren zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ze helpen ook bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en het aantrekken van vogels en vlinders, wat bijdraagt aan de algehele charme van je buitenruimte.

Het toevoegen van een tuinhaard, zonne-verlichting en verticale tuinen zijn beide geweldige manieren om je tuin te transformeren in een uitnodigende oase waar je kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid om je heen. Met een beetje creativiteit en inspanning kun je een sfeervolle buitenruimte creëren die perfect past bij je persoonlijke stijl en levensstijl.